eSky / Застраховка / Туристическа застраховка

Туристическа застраховка

Онлайн туристическа застраховка

Какво представлява туристическата застраховка?

Туристическата застраховка предлага надеждна защита срещу разходите при непредвидени ситуации по време на пътуване в страната или чужбина. Препоръчваме туристическа застраховка на всекиго, на когото му предстои пътуване, без значение дали с цел почивка, разглеждане на забележителности или за практикуване на любителски спорт (напр. каране на ски). Застраховката също така би следвало да е незаменим елемент при пътуване с деца.
Туристическата застраховка ти позволява да се отпуснеш и да насладиш на спокойно и безгрижно пътуване. Тя покрива разходите за медицинско лечение, медицински транспорт, като същевременно ти осигурява финансова сигурност в случай на закъснение на полета или загуба на багаж. Покритието включва застраховка Гражданска отговорност и Злополука.
Когато планираш пътуване, винаги избирай туристическа застраховка, която ще те предпази от последствията на повечето непредвидени ситуации.

Тази застраховка е подходяща за теб, ако:

Очакваш пълна защита, където и да си

Пътуваш с цел отдих и почивка

Практикуваш спорт непрофесионално, напр. ски или бягане

Искаш да защитиш багажа си

Защо да закупиш застраховка от eSky?

Туристическата застраховка, закупена от eSky, комбинира нашия богат опит в пътуванията с експертизата на застрахователния ни партньор. Благодарение на това сътрудничество можем да предложим всеобхватно и същевременно изгодно решение, което да покрива освен всичко останало и разходите за медицинско лечение при пътуване в чужбина на стойност 300 000 € – една от най-високите застрахователни суми на пазара! Освен това има много по-голямо покритие от популярната Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК), тъй като то обхваща и разходите за медицински транспорт.

Туристическа застраховка

Туристическа застраховка – пътуване в страната

Ако планираш пътуване в страната, в която живееш, като част от туристическата застраховка ще получиш:

 • Застраховка при телесно нараняване до 10 000 €
 • Застраховка “Гражданска отговорност” до 200 000 €
 • Съдействие и медицински транспорт
 • Обезщетение за загубен или повреден багаж до 1000 €
 • Клауза за алкохол, включена в цената, т.е. няма изключения за събития, настъпили под въздействието на алкохол
Туристическа застраховка – пътуване в чужбина

Туристическа застраховка – пътуване в чужбина

Ако пътуваш в чужбина, като част от туристическата застраховка ще получиш:

 • Възстановяване на разходите за медицинско лечение в чужбина до 300 000 €
 • Възстановяване на разходите за медицинско лечение при обостряне на хронични заболявания до 100 000 €
 • Застраховка за телесна повреда до 10 000 € и застраховка „Гражданска отговорност“ до 100 000 €
 • Обезщетение при загубен или повреден багаж до 1000 €
 • Съдействие и медицински транспорт
 • Клауза за алкохол, включена в цената, т.е. няма изключения за събития, настъпили под въздействието на алкохол

Семейно пътуване

Винаги е добра идея да подсигуриш пътуването с децата си чрез туристическа застраховка. В случай на здравословни проблеми – дори настинки или порязвания – можеш бързо и без допълнителни разходи да се възползваш от медицинска помощ като медицински прегледи и дори хоспитализация. Тази застраховка ти позволява и да получиш възстановяване на всички разходи за лекарства, превръзки или ортопедични продукти, предписани от лекар.

ЕЗОК и туристическа застраховка

Европейската здравноосигурителна карта (ЕЗОК) е популярно решение при пътуване в Европа. Въпреки че има много предимства, ЕЗОК може да не дава защита при толкова много събития, колкото туристическата застраховка, закупена от eSky, тъй като покритието на ЕЗОК зависи от държавата на пътуване. ЕЗОК също така не покрива разходите за медицински транспорт, които в случая на европейски страни може да са много високи, потенциално надхвърлящи 100 000 евро. Ето защо силно препоръчваме закупуването на туристическа застраховка от eSky в допълнение към ЕЗОК. Нашата застраховка покрива транспортните разходи без ограничения!

Виж колко много можеш да спестиш с туристическата застраховка на eSky. Обобщихме някои реални събития и разходите за тях. 
Държава и събитиеБез застраховкаСъс застраховка на eSky
Испания
стомашно-чревно кървене
Разходи за болнично лечение
Общо: 8 280 €
Безплатно
Мексико
нараняване при сърфиране
Разходи за лечение
Полет до държавата на пребиваване
Общо: 11 830 €
Безплатно
Германия
наранявания при инцидент с автомобил
Разходи за болнично лечение
Полет до държавата на пребиваване
Общо: 84 590 €
Безплатно
Германия
сърдечен удар
Разходи за болнично лечение (вкл. в интензивно отделение)
Полет до държавата на пребиваване
Общо: 17 335 €
Безплатно
Италия
наранявания при инцидент с велосипед
Разходи за болнично лечение
Полет до държавата на пребиваване
Общо: 23 090 €
Безплатно
Турция
белодробна емболия и венозна тромбоза
Разходи за болнично лечение
Полет до държавата на пребиваване
Общо: 9 250 €
Безплатно
Посочените примери за наранявания включват средните разходи за лечение.

Колко струва туристическата застраховка на eSky?

Достъпната туристическа застраховка на eSky е факт, благодарение на ниските ни дневни такси. С туристическата застраховка можеш да пътуваш спокойно със семейството си на най-ниска цена. Колко струва застраховката за 7-дневно пътуване? Ето цената до няколко примерни дестинации.

ДържаваТуристическа застраховка от eSky за 2 човекаТуристическа застраховка от eSky за 4 човека
Гърция22,56 EUR за 7 дни45,12 EUR за 7 дни
Италия22,56 EUR за 7 дни45,12 EUR за 7 дни
САЩ33,27 EUR за 7 дни66,54 EUR за 7 дни
Тайланд33,27 EUR за 7 дни66,54 EUR за 7 дни

Как да закупиш туристическа застраховка?

Туристическа застраховка можеш да закупиш по време на резервацията или отделно, като използваш търсачката в специалната секция за застраховки на сайта. Избери мястото на тръгване и дестинацията, датата и броя пътници. Само след няколко секунди ще знаеш колко струва застраховката ти и можеш да я закупиш чрез бързи и сигурни методи за плащане. След като попълниш необходимите данни и извършиш плащането, можеш спокойно да се фокусираш върху останалата част от подготовката на пътуването.

Как да използваш застраховката от eSky?

Ако по време на пътуването ти се случи нещо непредвидено, можеш да си спестиш нервите, като се възползваш от своята застраховка. Просто се свържи с Центъра за обслужване, за да може консултантът да съобщи за щетите, да организира медицинско посещение на мястото ти на престой или да посочи кое е най-близкото медицинско заведение, както и да ти съдейства за възстановяване на направените разходи. Телефонния номер за съдействие относно застраховката ще откриеш в твоята застрахователна полица или в дигиталната си застрахователна карта, която можеш да изтеглиш и запазиш в телефона си. Дигиталната карта ти осигурява също бърз и лесен достъп до цялата полезна информация!

Важни документи

Туристическа застраховка

Международни

Пример за застрахователна полица и нейното покритие
Download file

Общи условия на застраховка за пътуване в чужбина и IPID
Download file

Вътрешни

Пример за застрахователна полица и нейното покритие
Download file

Общи условия на застраховка за пътуване в страната и IPID
Download file

Какъв вид туристическа застраховка да избереш?

Видът на застраховката зависи от дестинацията на пътуване (в страната или чужбина) и предпочитанията на пътуващия. Тя дава основна защита при непредвидени събития по време на пътуването. Освен нея е добре да разполагаш и със застраховка за анулация на пътуване.

Колко струва туристическата застраховка?

Туристическата застраховка няма фиксирана цена. Сумата за нея обаче е малка част от общата сума за самолетния билет и цялото пътуване. Цената на застраховката зависи от избраната дестинация, продължителността на пътуването и броя на хората, за които е предназначена.

Коя туристическа застраховка да избереш?

Ако планираш пътуване, е добре веднага да сключиш туристическа застраховка. С този вид застраховка ще можеш да защитиш себе си и спътниците си срещу разходите за непредвидени събития по време на пътуването. От друга страна застраховката за анулация на пътуване ще ти позволи да избегнеш загубата на пари в случай че пътуването не може да се осъществи.

Какво трябва да включва туристическата застраховка?

Всяка туристическа застраховка включва застраховка „Гражданска отговорност“, застраховка при злополука и здравна застраховка. Този набор от услуги ти осигурява сигурна защита при възникването на неочаквани събития по време на пътуването. Такива могат да бъдат посещение на лекар или престой в болница.

Откъде да закупиш туристическа застраховка?

Най-добре е да закупиш туристическата си застраховка, докато резервираш самолетните си билети в eSky. Ако застраховката не е добавена към резервацията, тя може да бъде закупена по-късно през сайта. Туристическата застраховка на eSky може да бъде закупена и без резервация през сайта.

Туристическа застраховка – на какво да обърнеш внимание?

Преди да закупиш туристическа застраховка, провери нейното покритие. Добре е да се запознаеш с общите ѝ условия и да помислиш дали застраховката покрива разходите за всякакви събития, които могат да възникнат по време на пътуването. В случай на пътуване, което не е свързано с професионалното практикуване на някакъв спорт, туристическата застраховка от eSky винаги е правилният избор.

Лимитирани оферти с до -40% отстъпка

само за регистрирани потребители

Свали приложението ни и удобно планирай пътуванията си

 • Най-високо оцененото приложение за пътуване
 • Нови оферти всеки ден на клик разстояние
 • Всички твои резервации на едно място